D’ale lui Victor – Moş Crăciun, deconspirat


De Crăciun, am fost la părinţii noştri, atât ai mei, cât şi ai soţului meu. Ajunul l-am petrecut la socrii mei. Deci, Moş Crăciun acolo ne-a căutat, mai ales pe Victor. Pentru că soacrei mele tare mult îi place rolul acesta, am decis să fie ea „Moş Crăciun.” Zis şi făcut. Aşa că am pornit la deghizat: jos cercei, lănţişoare, machiaj, pus costum, fes, barbă, obraji şi nas roşu, sacul cu cadouri. Desigur, buni G. – soacra – a trebuit să plece să-l aducă pe Moşul. Numai că, nu ştiu cum, nu s-au întâlnit şi a trebuit să-i deschid eu uşa Moşului şi să-l invit în sufragerie. Victor s-a emoţionat imediat şi a venit la mine. Simţeam cum îi bate inimioara, ca o pasăre speriată. Cu toate acestea, îl cerceta cu mare atenţie pe Moş Crăciun. I-am cântat împreună un colind, după care, fiecare ne-am primit cadourile. După ce şi l-a primit pe al lui, s-a dus la taică-său şi i-a şoptit:
– Tati, Moşul ăsta seamănă cu buni. De fapt, cred că e chiar buni, că, uite, are barbă falsă!
Moş Crăciun a plecat cu un: „Ho-ho-ho, am plecat dragul moşului!”, cât s-a putut de „masculin”.
Eu l-am condus la uşă şi am plecat, bineînţeles, după buni care se „rătăcise”. Odată recuperată, a fost „apostrofată” de către toţi:
-Buni, unde ai fost, că a venit Moşul şi nu te-a găsit?
Victor, însă, îi zice:
– Degeaba, că buni a fost Moş Crăciun!
A trebuit să-i explicăm că, în timp ce noi eram pe drum, venind de la Bucureşti, moşul a venit, nu ne-a găsit, i-a lăsat bunicii cadourile şi un costum ca al lui şi a rugat-o să-l ajute.
Nu cred că am fost prea convingători.
În seara de Crăciun, Victor o roagă pe buni să-şi pună costumul Moşului, din nou şi să joace „sceneta” încă o dată. Ceea ce buni a şi executat, evident. După ce sceneta a luat sfârşit şi Moşul a redevenit buni, Victor îi zice:
-Buni, unde ai fost că a venit Moş Crăciun şi nu te-a găsit!

28 comentarii

Din categoria copil, copilărie, D'ale lui Victor, de suflet..., sărbătoare

28 de răspunsuri la „D’ale lui Victor – Moş Crăciun, deconspirat

  1. Pingback: D’ale lui Victor – Moş Crăciun, deconspirat - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Of, dragul de el! 🙂 … E un pic trist atunci cand afla adevarul… parca se pierde din magia sarbatorilor. 😦 Dar, trebuie sa creasca si ei, nu?
    Sper ca ati avut un Craciun linistit! Pupam.

  3. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 48) « Blogul lui Teo Negură

  4. Marian

    Si meseria de Mos Craciun, ca orice meserie, trebuie facuta „bine.” Cu amatorismul nu mai pacalesti copiii din secolul 21! Multi adultii sint inca in secolul 20 asa ca n’a fost prea greu pentru Victor cu toata „imbrobodeala” sa vada adevarul, chiar daca e cam „trist”! Ca idee, n’ar fi rau ca cei ce vor sa joace rolul Mosului, sa ia cursuri preparatorii de 1-2 saptamini inaintea evenimentului! Lasind la o parte piesa cu Mos Craciun, ce l’a impresionat din cadouri?! Sper ca toate i’au placut si au fost bine alese! Te pup- Marian

  5. Sa inteleg faptul ca mosul „a cazut la datorie”?
    Poate reusiti sa-l resuscitati, macar numai pentru anul viitor sa mai faca un numar!

  6. Pingback: Prima la dreapta, a doua la stânga sau tot înainte? « Gabriela Elena

  7. injineru'

    ce-mi place de victor că e agil:) nu cred că e o problemă cine e moşul sau ce spiriduş îl vizitează atâta timp cât el îşi primeşte cadourile dorite:)
    aveţi grijă de voi şi sărbători liniştite:)

  8. Asta-i problema cu copiii foarte inteligenţi, îi păcăleşti greu. Dar au şi o putere de înţelegere mult mai mare. Ai să fii uimită să constaţi că se va bucura cu aceeaşi plăcere de aceste evenimente, chiar şi atunci când va şti adevărul.

  9. of, of… voi nici nu știți! Tot el știe cum e cu moșu 😉
    Un an nou fericit să aveți!

  10. sunt constransa de context, ca sa incep cu : pe vremea mea..
    deci, pe vremea mea, tataie s-a facut mos, si nu erau costume de mos la mall… asa ca a improvizat din cuvertura, din vata si din…izmene, ca erau albe! Si noi, toti cei 4 nepoti, am cunoscut izmenele bine-nteles. si vali, var-miu, care se anunta de mic un sherlock holmes, i-a dat din …greseala cu plastilina verde pe izmene. dupa ce aplecat si ne-am luat pachetele, vali s-a dus in camera lui tataie si a vazut izmenele patate de plastilina si a urlat: daca tot esti tu Mos Craciun, de ce nu ne-ai adus mai multeeee???

  11. Victor este perspicace, nu gluma!
    Este asa de frumos sa visezi la indepartata tara a lui Mos Craciun… 🙂

  12. La un moment, dat, nu mai ştiu câţi ani aveam, am ajuns la concluzia că tata şi mama făceau şi bradul şi lăsau şi cadourile sub el. Dar nu m-am supărat pe Moş (Gerilă, pe-atunci) şi l-am aşteptat de fiecare dată cu plăcere…

  13. Carmen Negoita

    Ştii cum a fost cu Victoraş al tău? Cam cum începusem să mă întreb, când eram pe la vârsta lui, de ce scrisul Moşului seamănă cu scrisul mamei. 😀 Cum mai am un frate, mama lăsa un bileţel cu numele fiecăruia pe pachetul ce-i aparţinea. Copil fiind n-am dat atât de mare importanţă acestui lucru. 🙂

  14. pe cand eram cam de varsta lui Victor mi-am descoperit mama care impodobea pomul pe furis, intr-un miez de noapte cand eu trebuia sa fi fost adormit de mult… si normal ca am tras-o la raspundere si am intrebat-o cum de face ea pomul cand se stia (asa-mi povesteau ai mei) ca pomul vine facut de Mos impreuna cu darurile (nu ma intrebati de unde era ideea pe vremea aceea sa le spui pruncilor ca si pomul vine gata facut tot de la Mosu’). iar mama, perspicace, mi-a raspuns atunci ca Mosu’ nu poate sa faca chiar toti arborii caci sunt deja prea multi si ca noi trebuie sa-l ajutam. iar fiindca eu stiam deja cum sta treaba, urma sa fie datoria mea sa impodobesc bradul de acum inainte. mama imi povesteste si astazi ca i-as fi zis ceva de genul: „mai bine imi vedeam de somn in loc sa vin sa vad ce faci…” oricum de facutul bradului n-am scapat decat de cativa ani de cand l-am predat flacaului meu, care a fost invatat ca trebuie sa contribuie la brad daca vrea sa vada picior de Mos. iar Victor este un dragut si un mic dar abil detectiv 😛

  15. Pingback: Neliniştitu' » Post Topic » Fuse şi se duse… Next!

Lasă un comentariu