Cum nu ştiţi cine sunt vinovaţii?


Mămicile care au născut prematur. Ele sunt vinovate. Dacă ar fi născut la termen, nu s-ar fi întâmplat nimic. Sau dacă ar fi născut pe la vreo clinică din străinătate… Cinic, nu? Criminal de cinic. Dar cine aţi vrea să fie vinovaţi: preşedintele, premierul (apropo, nu au avut nimic de spus, nu?), miniştrii, personalul medical? Să fim serioşi. Nu aşa funcţionează? Vinovate, în ţara asta, sunt, invariabil, victimele.  Ei, conducătorii iubiţi, au fost destul de clari: medici, profesori şi, în general, voi, români, nu vă convine, plecaţi! Aţi ales să rămâneţi, sunteţi vinovaţi pentru tot ce vi se întâmplă. Aşa că „ciocul mic, că noi suntem la putere, acum!” Parcă aşa era, nu? Cum spuneam şi pe blogul Gabrielei, oare ce ar trebui să se mai întâmple ca lucrurile să se schimbe sau, măcar, să ieşim din amorţeală? Oare, pe ei, ce mama dracului, i-ar putea determina să-şi mişte fundurile, guşile şi burţile nesimţite şi să renunţe la tupeul imens, la îngâmfarea şi nepăsarea crase cu care ne tratează şi să înceapă să-şi facă datoria?

Viaţa în România seamănă, din ce în ce mai mult, cu pariul  la ruleta rusească. 😦

 

 

21 comentarii

Din categoria întrebări şi răspunsuri, campanii, copil, părinţi, recurs la prea multă realitate, remember, ţară

21 de răspunsuri la „Cum nu ştiţi cine sunt vinovaţii?

  1. Pingback: Cum nu ştiţi cine sunt vinovaţii? - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Diana Alzner

    Bravo, Adela!

  3. Pingback: ALO, AZILUL? MAI AVEŢI LOCURI LIBERE? «

  4. Imi pare rau sa-ti spun, dar noi suntem vinovatii. Noi, care ne-am dus an electoral dupa an electoral sa-i votam pe cei mai incapabili dintre incapabili. Cei 5 milioane(+) de oameni care l-au votat pe Basescu sunt vinovati.
    Noi suntem vinovati pentru ca si peste 2-3 ani ne vom duce/nu ne vom duce la vot si probabil o sa-l punem pe Diaconescu.
    Noi suntem vinovati, pentru ca stam cu mainile in san si nu facem nimic. Ne complacem in atitudinea de lasa, mai, de ce sa fac eu, daca vecinul nu face?
    Noi suntem de vina pentru ca sustinem spagile, pentru ca nu ne revoltam, pentru ca jucam pinguinul la Palatul Victoria atunci cand ne nemultumeste ceva, in loc sa actionam.

  5. Evident ca nu! Ne mai lipsesc multa educatie, bun simt si respect. Respect pentru viata si pentru tine insuti.

  6. Marian

    Adela, Pisica Roz are ceva dreptate!Desteapta pisicuta!De 20 ani Romania e jefuita, vinduta, si distrusa fara ca oamenii, populatia sa ceara acestor tilhari socoteala pentru toate nenorocirile pe care l’eau adus acestui popor!M’ai mult, i’au ajutat sa stea la putere si sa conduca tara!Alte natii ar fi facut ceva in timpul asta, ar fi boicotat alegerile, ar fi iesit in strada sa ceara dreptate!Romanii se vaita si nu misca un deget!E o zicala” asa popor, asa conducatori” si asta se cam potriveste situatiei din Romania.Insa, pe de alta parte, asa cum spui si tu ceea ce s’a intimplat la acest spital nu scuza comportamentul, si mai ales lipsa de responsabilitate a conducerii spitalului si angajatilor acestora.Tragedia asta nu s’ar fi intimplat daca personalul medical si’ar fi facut datoria! Din nefericire insa, s’a tolerat un comportament iresponsabil care inevitabil a condus si favorizat la petrecerea unei asemenea catastrofe.Intradevar,e trist si ti se rupe inima de’o asemenea nenorocire,insa ramine de vazut ce schimbari se v’or face ca pe viitor sa se evite asemenea tragedii!

  7. Pingback: Macadam « Cristian Dima

  8. Pingback: Poveste de vis (1) « Blogul lui Teo Negură

  9. Viata ca o ruleta ruseasca? Interesanta comparatie! Cred ca inventam un nou mod de a disparea din aceasta viata in moduri mult mai incitante. Avem dexteritatea de a fi unici. Inclusiv in depistarea vinovatilor… A celor mai nesemnificativi fiindca principalii vinovati intotdeauna se bucura de prezumtia de nevinovatie pe …vecie!

  10. Te salut cu mult drag!
    Vinovatii n-or sa recunoasca niciodata ca sunt vinovati! Vinovati sunt si cei ce au ales dar ce puteam alege? Adevaratele valori, de la o vreme stau departe.

  11. …destul de rar se intampla sa stau departe de televizor, insa, acum, suntem la mare.

    a fost sansa pe care am avut-o ca sa aflu cat mai putine espre aceasta intamplare infioratoare….ceea ce poate fi calificat ca ignoranta, insa, parca nu se mai termina intamplarile e acest fel!

  12. Cristian

    Buna ziua.
    Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web http://www.edelbeta.ro.

    Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri, in cadrul directorului.

    In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

    Titlu – Fier forjat
    url – http://www.allmetal.ro

    Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs

  13. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Viena (jurnal de vacanță III)

  14. Cinism,abrutizare, dispreț total față de Om, față de Viață,față de Credință.
    Dezumanizare.
    Homo homini lupus(est).

Lasă un comentariu