A ispiti, ispitire…


Sorin s-a lăsat ispitit, pentru ca, la rândul său, să mă ispitească. Eu m-am lăsat ispitită, pentru ca, la rândul meu, să vă ispitesc. Este vorba de leapşa de mai jos:

1. Aţi folosit vreodată o carte la altceva decât la lecturat?
Da, la a le face cadou. Am considerat mereu că a dărui o carte, e ca şi cum ai dărui o părticică din suflet, este ca o punte pe care o construieşti în relaţia cu cel ce o primeşte.

2. Vi s-a întâmplat să citiţi vreo carte doar pentru că o citise persoana iubită?

Da, bineînţeles. Este ca un test, până la urmă. 🙂

3. Aţi avut prejudecăţi care să vă împiedice să citiţi o anumită carte?

Nu ştiu dacă le-aş numi prejudecăţi. Mai degrabă, judecăţi. 🙂 Chiar era o astfel de discuţie, aici.

4. Care e, pentru voi, Cartea şi ce vă inspiră ea?

Fiecare carte pe care am citit-o m-a marcat, m-a înălţat, m-a purificat, m-a luminat şi m-a făcut să înţeleg: cu cât citesc mai mult, cu atât descopăr cât de puţine ştiu. Deci, pentru mine, Cartea ar fi toate cărţile citite şi încă necitite, la un loc.

Şi tot domnii amintiţi mai sus au lansat şi provocarea de a spune ce vedeţi în imaginea de mai jos. Ce să fie, ce să fie?

Ce ziceţi, vă lăsaţi ispitiţi şi provocaţi? Dar, orice veţi decide, nu uitaţi, vă rog, de APELUL UMANITAR!

Provocare 

32 comentarii

Din categoria întrebări şi răspunsuri, ce credeti?, diverse, gânduri

32 de răspunsuri la „A ispiti, ispitire…

  1. Pingback: A ispiti, ispitire… - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Politică de centru | Ioan Usca

  3. 1. Am folosit carti si la altceva: am bagat sub un dulap, ca sa refac nivelul, pentru ca avea piciorul lipsa si se inclina dulapul. Am presat flori si plante pentru ierbar, sau plicuri, ca sa se lipeasca
    2. mi s-a intamplat, dar, doar pentru ca mi-a atras atentia, titlul, nu pentru ca a citit-o el.
    3. da, am avut si prejudecati. nu se poate fara ele, oricat ne-am incrancena. n-am citit carti cu valoare comerciala care tratau subiecte de scandal. de ex, Codul lui Da Vinci. nu ma intereseaza viziunea unuia care voia sa faca doar bani. mai e o prejudecata, nu prea citesc scriitori femei. cred ca am misoginism literar, chiar daca am in lucru o carte…
    4.Cartea, pentru mine… Sigur ca fiecare carte este altceva, dar prima carte ramane Cartea! Si prima mea carte citita, cu exceptia celor colorate, cu poezioare, a fost MORCOVEATA
    In imaginea de mai jos e un caiet deschis. As fi zis carte, dar nu are tiparitura. Nici o grija, ca seamana si cu un decolteu…
    4.

  4. Poza aia… poate fi o carte deschisă, cu filele goale, dar și decolteul diafan al unei femei. Și uiteașa se nasc metaforele… 😀

  5. 1.ca arma sa ma razboiesc cu cine m-a suparat; dar am ales una mai cu greutate 😉
    2.clar da! daca il apreciez pe el,cu siguranta ca ce citeste poate fi interesant.
    3.tot legat de „codul lui da vinci” dupa cartea asta,n-am mai citit nimic de dan brown. nu-mi plac scriitorii de alta natie decat engleza, greu citesc autori cu nume ciudate, fara o recomandare serioasa.
    vad o carte inca nescrisa sau plina de ganduri inca nerostite. sau un posterior? ma mai gandesc 🙂
    4.nu am una anume, pendulez intre mai multe si de obicei imi place sa citesc ceva nou. imi plac cele cu atmosfera pozitiva, cu oameni care nu se lasa infranti care inving viata 😉

  6. Pingback: Vreti sa uitam de toate: dansati-ne! | Redsky2010's Blog

  7. Pingback: Grevă pisicească « Mustăţi lungi, gheare lungi

  8. In poza, eu vad cartea, dar mereu mi s-a spus, la matematica, cum ca nu am vedere in spatiu… Offf, cartile…

  9. Pingback: eruptia dentara la bebelusi | Cojocarii

  10. revin cu o utilizare eminamente utilitară (dacă mi-e permis jocul de cuvinte) pe care tocmai am agreat-o cu un prieten pe care vreau să-l ajut să slăbească; două săptămîni va purta un rucsac cu 10 kilo de cărți în spate (jumătate din ținta de slăbire) ca să i se întipărească bine pe creier efortul pe care îl face corpul său cu fiecare kg în plus cu care îl încarcă.

  11. Pingback: Ostatici în propria ţară | Gabriela Savitsky

  12. Pingback: Ultima ninsoare « Blogul lui Teo Negură

  13. Pingback: PAveste fără sfârşit « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

  14. Pingback: Năbădăiosu` şi Moşu` « Cristian Dima

  15. Pingback: Istoria Timisoarei: Piata Unirii | Redsky2010's Blog

  16. Intru în sevraj!
    Am intrat aici, să-mi iau porția, și ‘nica! 😦

  17. Ispita tot ispita ramane, indiferent cum ai prezenta-o!
    Iti multumesc pentru gestul de prietenie pe care mi l-ai aratat, atat mie, dar mai ales „cartii”.
    Eu i-am dedicat ceea ce am scris doamnei profesoara de limba rusa, Bodomoiu Natalia. Tu la cine te-ai gandit atunci cand ai scris?

  18. Buna ziua!
    Vin cu o propunere pentru dumneavoastra. Ati putea detine un nume propriu pentru blog de genul numelemeu.com si cu o grafica personalizata. Daca doriti sa aveti un blog total personalizat pe care sa il detineti 100% si sa aiba propriul nume ales de duneavoastra puteti apela la serviciile oferite de http://i-hostyou.com
    In cazul in care nu va descurcati puteti fi ajutat in parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru a avea propriul blog personalizat si a va bucura cat mai curand de aceasta noua schimbare.
    Daca sunteti de acord si vreti sa aflati mai multe detalii astept un mesaj pe adresa de email shaketheinternet@gmail.com
    O zi buna!

  19. Adele, sa nu razi, eu intai ma uit la poze…am citit semnatura de pe poza, „pravda”, si am gandit ca e un decolteu; apoi am citit pana la sfarsit postarea, intrebarea, si …nu mi-am schimbat opinia. Culmea e ca pana la a ajunge la intrebare, desi vazusem ca e vorba de carti, nu m-am intrebat nicio clipa de ce o fi pus Adele poza cu decolteul…
    Eu am dat cartilor utilizari dintre cele mai ciudate, dar numai celor gen „Manual de electrotehnica” sau „Cum sa cuceresti o femeie in 5 zile”…(titlu inventat ad-hoc). Sunt carti la care tin, le mangai, le-am facut si cadou, cu mult drag .
    Care e „cartea” pentru mine? Cred ca stii, i-am facut o rubrica speciala pe blogul meu

  20. Pingback: Zăpadă « Ada Pavel

  21. Pingback: BRAŞOV – PRIMA ŞCOALĂ ROMÂNEASCĂ (1) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

  22. Pingback: Curiozități din bibliotecă « Ada Pavel

  23. Pingback: Eu și Moș Crăciun « Un blog cu năbădăi

Lasă un comentariu