„De ce am iubit eu oamenii săraci?”


„Pentru că au nişte sensibilităţi care depăşesc cu mult pe ale ălora cu mulţi bani.” Asta spunea profesorul medic ALEXANDRU PESAMOSCA. În această dimineaţă, doctorul Pesamosca a murit. Avea 81 de ani… Dumnezeu să-l odihnească într-o lume mai bună, mai frumoasă decât cea pe care a slujit-o şi care i-a întors spatele când el nu a mai avut ce da! Reverenţă, domnule doctor! Reverenţă şi iertare!

9 comentarii

Din categoria de suflet..., gânduri, medicină, privind în jur

9 răspunsuri la „„De ce am iubit eu oamenii săraci?”

 1. Dumnezeu să-l ierte !

  Doctorul Pesamosca m-a operat pe mine când aveam doar 7 anişori şi m-a pus pe picioare,că altfel cine ştie,poate aş fi mers în patru labe şi acum,la 34 ani !

  Într-adevăr mare chirurg a fost !

  • Micael, Dumnezeu să ne ierte pe noi, că nu ştim să ne apreciem valorile! Pe doctorul Pesamosca, să-l odihnească în pace! Dincolo de marele chirurg care a fost, a fost un mare OM. Iar OAMENII MARI nu-şi prea găsesc locul pe pămânul ăsta, din păcate…

   • Interesantă cugetare „OAMENII MARI nu-şi prea găsesc locul pe pămânul ăsta”,chiar m-ai lăsat fără replică aici,ceea ce nu mi se întâmplă des !

    Ştiam că ” Niciun proroc nu-i iubit în ţara lui” din biblie,dar să răsfrângi aceasta la întreg pământul,este clar atunci că acest lucru este un efect nociv al globarizării pe care o trăim ,din nefericire !

   • În mod normal, ar fi trebuit să mă bucure să te fi lăsat fără replică. Dar, în cazul acesta, nu-mi prea vine a zâmbi. Pentru că este o constatare amară, de care sunt convinsă, uitându-mă în jurul meu, chiar la nivel global.

 2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Prea se chinuia in acea rezerva a spitalului, parca, Marie Curie! S-a dus umil printre cei drepti.

 3. Pingback: Mâini « Gabriela Elena

 4. Dumnezeu sa-l odihneasca! si sa aiba grija de sufletul lui cel bun. Un mare chirurg, o mare pierdere….

 5. Pingback: Mâini | Gabriela Elena's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s