Preţul unui vis


5.000 de euro. Atât o despart pe singura tenismenă junioară din România, acceptată la Australia Open.  Am auzit această ştire la Antena 1: „Pe baza performanţelor şi a clasamentelor internaţionale, Alexandra a fost invitată să participe la Australia Open. Singura junioară din România!
În acest moment nu poate merge! Este la un pas de cel mai mare turneu al carierei, unul dintre cele mai importante din lume dar nu are bani. Nu poate reprezenta România acolo pentru că-i lipsesc 5000 de euro. O sumă de nimic pentru un sportiv din afară. O avere pentru junioara noastră. Părinţii Alexandrei nu-şi permit să-i achite deplasarea în Australia. Lucrează amândoi, dar e o sumă mult prea mare. Locuiesc într-o garsonieră din Craiova. Antrenorul este cel care o susţine financiar. Însă şi pentru el este imposibil să găsească aceşti bani!
Ar trebui să plece în Australia,vineri,07.01.2011. Ar trebui… Oare chiar nu se poate face nimic pentru ea şi, implicit, pentru România? Oare ţara asta a murit de tot? Doamna Udrea, dumneavoastră ce părere aveţi? Domnule Premier? Domnule Preşedinte? Domnule Ţiriac? Domnule Năstase? L-aş întreba şi pe ministrul Sportului, dar nici nu mai ştiu dacă mai există un astfel de minister şi cine îl păstoreşte. Ştiu că, până nu demult, a fost sub minunata conducere a ilustrelor d-ne Iacob Ridzi şi Plăcintă.

Cu riscul de a mă repeta, insist: chiar nu se găsesc 5.000 de euro pentru un sportiv de valoare care să ne reprezinte ţara la un important eveniment sportiv internaţional? Oare ar fi fost mai bine ca Alexandra să se fi apucat de cântat manele? Cât de jos vom mai coborî?

9 comentarii

Din categoria întrebări şi răspunsuri, campanii, ce credeti?

9 răspunsuri la „Preţul unui vis

 1. Pingback: Preţul unui vis | Noaptebunacopii's Blog | PRETUL ZILEI

 2. Pingback: Un om cu har « Ioan Usca

 3. Pingback: La mulţi ani! « Blogul lui Teo Negură

 4. dana

  Sa incepem anul cu optimism , totusi ! Sa speram ca vom vedea mai multe valori autentice la televizor si in presa scrisa. Sunt in tara asta o multime de oameni valorosi , care au multe de spus si de la care avem multe de invatat. Tare mi-ar placea sa-i vad in mai multe emisiuni de televiziune si in mai multe ziare ( ma refer aici la ziare adevarate , nu la cele de genul CANCAN).
  Aceasta fata este unul din oamenii valorosi si merita sansa de a arata lumii acest lucru.Munca si talentul trebuie recunoscute si rasplatite pe masura.Sa speram ca se vor gasi resursele necsare pentru ea.Ceea ce ma intriga pe mine , este ca aceste situatii se fac publice in ultimul moment , pe ultima suta de metri , cum se spune.Se spun la televizor si in ziare o multime de lucruri inutile , iar ceea ce este important mai putin si foarte pe scurt.Doamne-Ajuta ca lucrurile sa se schimbe de anul asta !

 5. Pingback: Iarna pe lângă bancă « Mirela Pete. Blog

 6. Pingback: 2010 in review « Mustăţi lungi, gheare lungi

 7. Pingback: Un nou început « Cristian Dima

 8. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 49) « Blogul lui Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s