De ce ai făcut-o, Bogdan?


UPDATE: Din păcate, Bogdan, nu te-ai dezis, nici de data asta! Ţi-am oferit, elegant, posibilitatea de a încheia acest conflict cu decenţă, dar ai coborât şi mai mult, încercând să mă loveşti sub centură. Nu-i nimic, „coafura rezistă!” Mă aşteptam. Redau, mai jos, „drăgălăşenia” ta:
În schimb, am observat ipocrizia unei poete, care stă cu cartea acasă în raft şi cerşeşte voturi la concursuri de PA-uri, […]”

În cele nouă luni de când sunt în blogosferă, am fost martora câtorva conflicte. De vreo două ori, am fost chiar implicată direct, fără voia mea. Dar, cel mai grav dintre toate, mi se pare cel izbucnit între Andrei şi Bogdan. Conflict care, se pare, că a luat sfârşit. Şi, care, probabil ar trebui lăsat aşa, conform principiului: ce e mort, trebuie îngropat. Dar nu pot să fac asta, tocmai pentru că, aşa cum spuneam mai sus, ceea ce s-a întâmplat mi se pare a fi foarte grav: prin fondul său, prin amplitudine, prin consecinţe. Şi prin faptul că ni s-a cerut implicarea. Şi ne-am implicat cu toţii, înclinând balanţa în favoarea lui Bogdan şi punându-l la zid pe Andrei deşi, în marea noastră bunăvoinţă, am aşteptat şi replica lui. De ce am făcut asta? Greu de spus: din spirit de turmă – în sensul că dacă unul, doi, i-au dat crezare apriori lui Bogdan, s-a considerat că ştiu ei ce spun, nu riscă să facă acuzaţii nefondate -, sau din bună credinţă (e foarte greu să-ţi imaginezi că cineva ar putea înscena aşa ceva), sau din cauza vârstei lui Andrei (sigur, e un puşti talentat, dar l-a luat valul şi a vrut să se autodepăşească, trişând). Nu mai contează acum, deşi ar trebui. Cert este că Andrei a fost pus la colţ şi arătat cu degetul. Singur, sau ajutat, s-a zbătut să-şi dovedească nevinovăţia. Şi a reuşit. Şi, aici, intervine întrebarea mea: de ce ai făcut-o, Bogdan? Mie, personal, deşi am declarat atunci, sub impulsul momentului că sunt dezamagită de faptul că Andrei a avut neinspirata idee să plagieze, mi-a fost, totuşi, greu să cred acest lucru, citindu-l de câteva luni bune şi lăudându-i seriozitatea, maturitatea, ideile, poeziile. De aceea, i-am rugat pe Victor şi pe Sorin să mă ajute în demersul de a investiga, din punct de vedere „calculatoristic”, dacă mă pot exprima aşa, argumentele tale şi ale lui Andrei. Amândoi au răspuns apelului meu, iar Victor a şi postat concluziile sale, cu dovezi clare. Ţi-am citit şi eu o mulţime de articole, de pe multele tale bloguri, precum şi comentariile de pe alte bloguri, pe care le-ai lăsat sub diferite ID-uri. Mărturisesc că am fost profund dezamăgită de modul în care ai manageriat această situaţie, din toate punctele de vedere, chiar plecând de la presupunerea că Andrei ar fi greşit, dar, mai ales, modul în care te-ai exprimat în toate acele comentarii: injurios, cu un limbaj suburban, ameninţător, care nu-ţi face onoare deloc. Nemaivorbind de faptul că poezia ce a făcut obiectul acestui scandal, în varianta ta, suna total neîngrijit, scrisă, parcă în fugă, contracronometru. O altă întrebare pe care mi-am pus-o a fost de ce nu l-ai devoalat pe Andrei încă de la prima ta menţiune despre acest eventual plagiat?
Aş vrea să înţelegi că, în spatele întrebării mele, stă, de fapt, o mână întinsă, pentru că, în prostia mea, refuz să renunţ la a crede în oameni şi în principiul potrivit căruia cu toţii merităm o a doua şansă.
Vreau să ştii că aştept punctul tău de
vedere şi, indiferent care-ţi vor fi comentariile – nu-ţi ascund că mă aştept şi la „artilerie grea” din partea ta şi a susţinătorilor tăi, deşi sper că nu o vei face -, nu voi bana niciun comentariu, publicându-l exact aşa cum îl vei lăsa. Indiferent care ţi-a fost motivaţia pentru ceea ce ai făcut, sunt sigură că ai verticalitate şi că-ţi vei recunoaşte greşeala. Deci, pentru a treia oară: de ce ai făcut-o, Bogdan?

Publicitate

78 comentarii

Din categoria campanie, de prin viaţă păţite şi adunate, diverse, gânduri

78 de răspunsuri la „De ce ai făcut-o, Bogdan?

 1. Pingback: De ce ai făcut-o, Bogdan? - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Chiar aşa, Bogdane. De ce ai făcut-o? Observ că tu, în conflictul ăsta, continui să ignori constant cererile de explicaţii şi de argumente solide, palpabile şi incontestabile, marşând pe ambiguitate, ofense şi injurii. Încă mai aşteptăm o explicaţie verticală de la tine.

  • amour de jour

   victor,
   ba, faptul că ai folosit un articol dintr-un ziar despre cazul cosminei (dumnezeu s-o ierte) ma faci sa imi doresc sincer ca muma ta sa pateasca la fel. nu de alta, dar nu e frumos sa folosesti oamenii morti in contextul. ce ar fi sa povestesti tu cum te milogeai de mine sa te public in „iubirea e pe 24 februarie” sau cum furai din supermarketurile italiene. cat despre andrei, stiu cine e, unde invata, dar mai ales am mai descoperit doua plagiate si caut autorul, asteptand momentul in care il voi desfiinta pe acest copil … daca el ataca la persoana, iau si totul personal
   adela, ip-ul … e dat de cei la care am serverul (adica rahatul ala care hosteaza siturile), il toti, dar absolut toti care scriu cu mine, şi care sunt conectati la server … o intrebare ai auzit de furt de ip … eu de asta am injurat. ca nu sunteti primii si nici ultimii care au scris despre mine.
   O intrebare pentru tine: cum e sa te dai mare poet, dar sa cerşeşti voturi ?
   Victor, poate scrii si despre amenintările tale şi cum santajai cu „ba,dacă nu … ” (da sunt mailuri, comentarii pastrate).
   cu dedicatie: http://amourdejour.stirute.com/bucurisme-ratate-si-nevoia-unora-de-a-fac-trafic/
   PS: sunt trei persoane care scriu in baza unui singur username pe Cititor.stirute.com, zilele astea vor mai veni înca 3 sau 4. şi toti scriu pe bani, iar in curand se vor organiza niste seri culturale in prahova (la inceput), apoi in iaşi (speram) … (update: cititi articolul asta, e scris de cineva care probabil a punctat cel mai bine lucrurile: http://alexandrescudaniela.com/sintaxe/)
   In fine, am mai spus-o, dar ma repet. În primul rand nu datorez explicaţii unor persoane care pana acum si-au dovedit ipocrizia în nenumărate randuri. în al doilea rand, după ce am fost bălăcarit de voi şi făcut în toate felurile chiar credeţi că părerea voastra are vreo importanta pentru mine ?
   În al treilea rand, înjuraturile nu reflectă o persoană proasta, ci o persoană directa. faţă de voi, eu nu ma scot la produs şi nici nu ma promovez pe mine pe net. şi, pana mea, da, fac din 2.0, dar pentru asta am muncit un an de zile de pomana. ca toti pe asta ati atacat, insa niciunul nu si-a dat seama ca poezia şi proza nu face trafic.

 3. e trist cand intalnesti asftel de oameni… pacat.
  Aplaud implicarea ta in cautarea adevarului.

 4. Marian

  Love your spirit, Adela ! Te pup- Marian

 5. Asa ajunge omul sa refuze orice implicare, indiferent de cat de just sau injust i s-ar parea un simplu gest.
  Traim intr-o lume care devine cu fiecare zi care trece tot mai intoleranta… dar si mult mai ignoranta. Oricate proteste am lansa in spatiul public, in viata reala ajungem sa obosim in a ne mai consuma pentru ceva.

 6. Pingback: Vedere de pe pod | Ioan Usca

 7. Eu sunt de acord şi să faci o porcărie cuiva, da’ întâi trebuia să mă întrebe pe mine cui să i-o facă! Că, altfel, ajungem să fim porci în mod arbitrar, fără niciun reper…

 8. Astept si eu, cu interes, sa vad ce va spune Bogdan. Am invatat ca, nu cine striga mai tare are dreptate. Si s-ar putea ca in cazul acesta sa fie valabila expresia aceasta.

 9. Pana acum nu stiam de acest conflict… 😦

 10. Am citit şi am văzut dar nu mi-am dat cu părerea şi nu am judecat, nici pe unul, nici pe altul. Pot spune doar că, nu îl mai citesc pe Bogdan, nu pentru că a acuzat pe nedrept un tânăr talentat ci pentru că a fost mârlan, vulgar şi a încercat să îşi facă imagine, iar când s-a luat de prietenul meu Teo, deja a fost destul să mă conving că e un alt cocalar în blogosferă. Dar cum în nici o turmă nu pot fi doar oi albe… avem şi oile negre. Păcat pentru Andrei care, tânăr fiind nu a dat dovadă de maturitate şi a greşit în ce priveşte modul în care a încercat să îşi arate nevinovăţia, aruncând cu noroi în oameni care sunt cunoscuţi şi repsectaţi. Atât Teo Negură cât şi Cristian Lisandru îmi sunt prieteni de suflet şi ofensele aduse la adresa lor mă deranjează.

  • Tocmai de aceea Andrei avea nevoie de ajutor, Cristian. Pentru că este tânăr şi a fost singur. Vezi, nu are norocul tău să aibă aşa prieteni buni. 🙂

  • none

   Din punctul meu de vedere, Andrei nu a aruncat cu noroi in Cristian Lisandru. Poate ca din perspectiva de prieten de suflet al lui Cristian Lisandru altfel se vad lucruruile, insa mie nu mi se pare ca Andrei a aruncat cu noroi. Dimpotriva, cred ca reactia lui Cristian Lisandru a fost pripita si faptul ca Andrei s-a simtit jignit mi se pare perfect justificat.
   Din ce am vazut eu, lucrurile au decurs astfel:
   – Bogdan il acuza pe Andrei de plagiat
   – Cristian Lisandru zice „Grav”, dupa care anunta ca i-a suspendat contul lui Andrei si mai zice cateva chestii din care reiese ca asteapta reactia lui Andrei, dar in mare e ca si condamnat deja
   – Andrei ii explica lui Cristian ca data postarii poate fi foarte usor manipulata
   Nu vad unde e „ofensa”. Tot ce a zis Andrei despre Cristian Lisandru (sau tot ce am gasit eu) suna asa:
   „Pot deci sa public ultima poezie a lui Cristian Lisandru de exemplu (care mi-a tot cerut dovezi si m-a scos ca vinovat sau cel putin asa a dat de înteles) cu o data din 2007 sa spunem sau orice alta data doriti dvs. si sa spun: iata, am fost plagiat.Lisandru e un hot. Oare ce-ar fi facut Cristian în locul meu?”
   Unde e noroiul si ofensa????

 11. injineru'

  Din păcate, nu ştiu dacă e cazul aici, primul care se plânge primeşte sprijinul celorlalţi. De cele mai multe ori doar pentru că unii simt nevoia să aparţină unui grup, să se implice în ceva (mai mult sau mai puţin constructiv). Întotdeauna când doi oameni se ceartă adevărul e undeva la mijloc şi de cele mai multe ori merită să le asculţi punctele de vedere separat şi cât mai obiectiv.
  O zi frumoasă Adela (la Braşov stă să ningă:D)

 12. Adele,
  Nu am avut prilejul să te felicit pentru poemul cu care ai participat la concurs și ai câștigat!
  L-am citit cu plăcere!
  p.s. se pare că am avut dreptate!

 13. Sincer nu stiu mai mult despre conflict, decat am citit in acest articol. In general oamenii care creaza conflicte au probleme pe care nu le pot rezolva si pentru a nu se mai gandi la ele creaza un conflict care nu are legatura cu ei. Am intalnit astfel de persoane. Iar cei care jignesc nu sunt directi . Avem tendinta sa facem multe confuzii intre bine informat si inteligent, persoana directa si persoana nu foarte bine educata si alte interpretari care ne fac sa ne simtim bine cu noi insine indiferent de ceea ce facem.
  Am observat ca viziunea romanilor s-a schimbat si nu mai vrem sa moara capra vecinului ci vrem sa moara vecinul pentru a-i lua capra.
  Cel mai destept cedeaza. Si nu vreau sa iau partea nimanui pentru ca nu vrea sa imi pierd minute pretioase din viata. Incercati sa traiti ca si cum maine ar putea fi ultima zi si atunci va veti da seama ce conteaza cu adevarat pentru voi.

 14. amour de jour

  adela, de ce nu dai si linku, ca sa vada lumea adevarul. of, uitasem, e vorba de deontologismul vostru, ala care spune că voi sunteti destepti, iar restul prosti … de asta va comentati unul pe altul, ca altfel … zero comentarii.
  si eu nu am dat nume, dar am scris o constatare reala si chestia asta doare
  victor, daca ma cunosteai ai fi stiut de unde e cosmina, si mai multe lucruri de gen … dar dacă tot te dai coios uite inca imi doresc ca mata sa moara ca sa scriu despre ea, ca la stirile de la ora cinci … cum e visul tau cretin. si cum spuneam victore este atat de prost incat nu stii sa faci diferenta intre scan, screenshot si foto!

  • Tu răspunde, *oaie, unde te-am întrebat nu mai face slalom printre bloguri că s-ar putea să te rătăceşti. Sau ţi-e teamă că văd cititorii tăi, aia de pe spatele cărora „faci bani în 2.0” ce fel de om eşti? Apropo, să ştii că dacă îi zici 2.0 în loc de internet, nu pari mai interesant.
   Oricum, am zis scanuri, printuri sau link-uri. Dacă nu ştiam care-i diferenţa dintre un scan şi un print nu le puneam pe amândouă. Nu te mai da cocoş, flăcău, că nu merge cu toată lumea. Aştept dovezile alea de care îţi ziceam. Dar mai ales unde am recunoscut eu că sunt ratat şi unde mă milogeam de tine să-mi publici tu, marele publicist, lucrările.
   Ah, şi serios aştept adresa ta ca să-ţi trimit cartea mea cu autograf. Şi aş mai avea o rugăminte: las-o pe mama afară din discuţie. Nu suntem asemănători nici pe departe, deci pentru mine nu sunt decât tentative ieftine şi nereuşite să mă faci să mă cobor la nivelul tău. Nu vei reuşi, aşa că fă economie de activitate intelectuală şi concentrează-te pe subiect.

  • Şi apropo, ce-ţi arde pipota de link-ul ăla? E cumva citatul scos din context? Ah, da! Cine este sclavul vizitelor? Noi sau tu?

 15. Hei, Adela, ma bucur sa te regasesc, chiar si in conditiile vitrege ale prezentei acestui toxic al blogosferei. Si eu imi duc batalia acum cu un alt imbecil, ceva mai decenta, fara cuvinte izvorate din putul degradarii conditiei umane. Insa vreau sa stii ca sunt alaturi de tine, ca te voi citi mereu cu placere indiferent ce va zice vreun scelerat si ca, la fel ca de obicei, voi incerca sa ma regasesc in randurile tale, pentru ca ele sunt tradatoare, da: isi striga sensibilitatea.
  Ar trebui sa spunem „noapte buna, tembelilor!”, dar imi dau seama ca ar fi un non-sens, pentru ca in mintea lor e mereu noapte…
  Curaj, draga mea! Te imbratisez!

 16. Ţie-ţi arde pipota după câţiva cenţi care-ţi vin din clickurile de la Adela şi eu sunt milog? Eşti amuzant! Păcat că nu eşti şi constant. Măcar am fi râs mai des.

  • amour de jour

   fraiere hai sa iti dau o statistica:
   http://cititor.stirute.com/plagiat-de-acela-la-modul-jenant/ – 1293 de vizualizari
   http://amourdejour.stirute.com/despre-talharie-in-particular/ – 3212 de vizualizări
   banner cu gabriela(inclus tracking code) – 346 de click-uri in 9 zile
   tu: 16-30 unici all day.
   andrei: max. 100
   adela: max. 100 (carti vandute 4)
   si nu scot banii din blog, ci din alte site-uri … asa ca mai informeaza-te
   omul care a scos 10 carti si mai are una si pentru mine.
   ps: Dacă ai zis că pot trimite câte vreau le trimit pe toate – e citat dintr-un mail primit de tine.
   pps: ip-urile voastre sunt deja publicate pe un forum
   si eu ma opresc aici. nu prea pot discuta cu un cocalar care crede ca o coperta inseamna şi cartea.
   iar restul mai uitaţi-vă si in propria ograda si nu va mai laudati atat

   • Bogdan uite ce este: nu am avut de gând să pornesc niciun război cu tine, dar văd că, deja, întreci orice limită şi trebuie să recunosc că m-am înşelat în privinţa ta. Nu încerca să mă ameninţi, că nu-ţi merge! Du-ţi tu războaiele tale, închipuite sau nu, cu cine este dispus s-o facă! Nu mă interesează traficul, nu la modul în care te interesează pe tine.
    Cât priveşte cartea, dragul meu, încă nu am scos-o la vânzare, din motive personale. Deci, măcar, în ceasul al doisprezecelea fii un domn şi lasă atacurile şi ameninţările mârşave! Serios, nu-ţi fac absolut nicio onoare. Nu faci decât să-ţi tai singur craca de sub picioare. Chiar am crezut că a fost doar un derapaj, că a fost o greşeală, dar nu, constat că asta ţi-e principala preocupare: să mânjeşti cu noroi totul în calea ta. Păcat, păreai să ai potenţial!

 17. amour de jour

  victor, iar esti prost: 2.0 nu e inseamna internat, ci cu totul altceva.

 18. amour de jour

  adela, deci pt tine e absolut normal sa imi publici un ip, un ip pe care platesc lunar ca sa il am mereu, ca sa nu le folosesc pe cele de la furnizorii de net. pe mine chiar ma doare fix undeva de ce tu sau cocalarul ai scrii despre mine, dar nu mi se pare normal sa dai date de identificare ca ip sau mail. ca atare am am platit si eu cu aceeasi moneda, uite dupa ip mi-am dat seama ca victor comenteaza din trieste/venezia , iar tu din piano sau din bucuresti (rcs&rds). iar altii iti pot fura ip-urile si fcace alte porcării, iar ip-ul poate fi un fel de cnp pe net (daca nu intelegi, iti trimit prin mail teoria ip-ului).
  cred ca m-ai interesata de trafic esti tu decat mine, daca as fi interesat de trafic cu blogul, atunci as scrie zilnic, fara pauze de zile sau saptamani si as fi scris in continuare pe hobbitu.ro, in plus, nu eu trimit linkuri cu toptanul.
  adela, unde e amenintarea? unde e calomnia ? ma refer strict la persoana ta? faptul că tu, cocalarul, daniela si oricare altul scrieţi despre mine doar in ideea de trafic, cand voi sunteti doar niste petarde literare, nişte glume literare … spre deosebire altii eu nu ma laud cu carti care nu exista (vezi lauda lui victor). in fine, cum am spus adevarul pe care l-am spus va doare, iar cu andrei voi avea grija sa ii pun bomboana pe coliva in ceea ce priveste poetismul … dar nu acum si cand il va darama mai tare.
  in mare asta. stiu că tu şi victor sunteti castigatorii nobelului pentru literatura, oameni perfecti şi doar eu si cititorii mei suntem prosti si manjim cu noroi. as vrea sa vad unde am aruncat cu noroi. nu am atacat la persoane, s-a mers pe fapte si constatari

  • Bogdan:
   1. nu am spus că tu sau cititorii tăi sunteţi proşti: nu mi-aş pemite asta; în schimb tu o faci şi ar trebui să le ceri scuze cititorilor mei pentru asta.
   2. am văzut că mi-ai verificat toate datele: ip, gravatar, etc., ok, nu am nimic de ascuns.
   3. din păcate, tu nu faci altceva decât să jigneşti şi-mi pare rău că nu-ţi dai seama de asta. (sau pari că nu-ţi dai seama).
   4. dacă aş fi crezut că eşti prost, crede-mă, nu aş fi scris acest articol, adresându-mă direct ţie, ci l-aş fi făcut la modul general, pentru trafic, cum spui tu.
   5. până acum ai lăudat-o pe Daniela pentru poziţia ei, acum o acuzi că vrea să facă şi ea trafic pe „spatele” tău. iartă-mă, dar nu eşti deloc coerent, în ceea ce spui.
   6. nu am afirmat niciodată că sunt un mare poet, nici măcar nu am afirmat despre mine că sunt poet: da, scriu poezii, care pot să placă sau nu, da, am publicat acea carte şi mai urmează şi altele. Asta nu înseamnă că mă consider poet.
   7. eu nu te-am jignit cu nimic, dar, cu absolut nimic, dimpotrivă, aş putea spune.
   8. încă mai cred că eşti capabil să-ţi faci o autoanaliză, să-ţi recunoşti greşelile şi atitudinea voit agresivă – pe care o consideri, probabil, potrivită pentru nu ştiu ce anume, încerc să înţeleg, dar depinde de sistemul de referinţă la care ne raportăm fiecare dintre noi.
   9. din câte ai văzut, nu i-am dat credit lui Andrei de la bun început şi, în discuţiile mele cu el, chiar i-am spus asta, dar argumentele tale nu m-au convins (ştiu că pentru tine nu are importanţă asta, probabil consideri că este sub demnitatea ta ca eu să-ţi întind mâna, aşa cum am spus) şi nu au convins nici pe alţii. Nu ştiu ce ai cu Andrei. Dacă tu dovedeşti, fără putinţă de tăgadă că ai avut dreptate, eu o să fiu prima care îţi voi cere scuze public. Deocamdată nu ai făcut-o şi nu faci decât să jigneşti, să vorbeşti sub demnitatea şi convingerile pe care le afişezi.
   10. faptul că ai spus că am cerşit voturi, te face să te simţi mândru de tine? asta îţi spune ceva: http://daledecultura.wordpress.com/2010/11/08/poate-cea-mai-frumoasa-poveste-de-iubire/ ? şi tu ai cerut voturi. ştii că ăsta e jocul, da?
   11. aşa, în general, modul în care adresezi, te porţi, te face să fii mândru de tine? Dacă da, atunci, mai recunosc o dată că m-am înşelat în privinţa ta. Şi, atunci, firesc, te întreb: care eşti tu cel adevărat, Bogdan, cel care scuipi venin şi înjurături peste tot, sau cel care spunea asta: „Dragostea nu este nici odata mai puternica decat atunci cand te faci sa suferi! O data ce-ai iubit pe cineva, dragostea ramane. Caci dragostea-i atat de rara, atat de greu de intalnit.”?
   12. poate, e timpul să te priveşti mai atent şi, mai ales, drumul pe care ai pornit.
   13. toţi căutăm cititori, Bogdan, pentru că din acest motiv avem blogul public; depinde, însă cum o facem şi ce fel de oameni ne dorim. cel puţin, la mine pe blog, cei care mă citesc – aşa poet ratat cum ai sugerat tu că sunt – nu se ascund sub anonimat şi-i poţi „vedea”.
   14. sunt sigură că poţi mai mult decât ai lăsat să se vadă până acum. crede-mă, se poate şi altfel!

 19. Măi băieţi (şi fete)… Ce înseamnă cocălăreala asta?Ţţţţţ…
  Domnu cu amoru vrea să zică cu doi-punct-oul lui că el e mare şi tare în socializare, nu înţelegeţi voi. De-asta tot repetă el atât. Că noi ăştia mai puţin culturalizaţi să ne minunăm şi să ne prosternăm în faţa dumnealui. El săracu n-are decât de câştigat de-aici. Asta dacă nu care cumva s-a atacat prea rău. Eu în locul vostru, m-aş mulţumi cu gândul unghiilor roase pe care le-a ciuntit tot scriind, înjurând sau blestemând.
  Nu înţeleg unde se clasează ameninţarile astea la adresa mamelor. Eu m-aş gândi de două ori înainte să scuip atâta rahat, că nu ştii de unde te loveşte Domnezeu.
  Adela, Victor, cu el vă puneţi mintea? Altceva mai bun n-aveţi de făcut?

 20. Pingback: "Cele două cuvinte" si 26 de persoane interpretate de Răzvan şi Dani (video) | Reporter de teren

 21. Făcând abstracţie de subiectul de mai sus, nefiind în cunoştinţă totală de cauză ca să-mi dau o părere, îţi mulţumesc pentru vizită şi pentru înţelegerea cu care ai privit tăcerile mele, motivate cu vârf şi îndesat de mult prea multele mele probleme cu care mă confrunt de ceva vreme. Am citit in comentariul doamnei căreia tu îi spui Gina (incertitudini) despre un poem cu care ai ieşit câştigătoare. Nu ştiu despre ce este vorba, îmi cer scuze pentru neştiinţă, dar te felicit şi eu, şi dacă ai timp şi vrei, lasă-mi un linc unde pot să-l citesc şi eu. Iubesc poezia… poemul tău fiind câştigător presupun că este deosebit. Cu drag.

  • Aurora, deşi nu am lăsat semne de fiecare dată, am trecut în mod constant pe la tine. Ştiam că ai probleme şi m-am găndit mereu dacă le-ai depăşit sau nu. Apoi, te-am văzut mai activă pe blogurile prietenilor comuni şi m-am bucurat, sperând că totul este bine. Gina este o doamnă pe care o preţuiesc foarte mult, ca şi pe tine, de altfel. 🙂 Poezia mea nu a reuşit să obţină decât menţiunea organizatorului, dar, contează participarea, nu? 🙂 Îţi mulţumesc pentru toate cuvintele tale şi te îmbrăţişez cu drag. Poezia o poţi citi aici https://noaptebunacopii.wordpress.com/2010/03/31/high-technology/.
   Iar concursul s-a desfăşurat aici, unde poţi vedea toate poeziile care au participat: http://poezieromaneasca.wordpress.com/2010/11/13/poezie-si-suflet-poeme-in-concurs/
   Îţi doresc numai bine, Aurora şi, aşa cum am mai spus cândva, mi-ar plăcea foarte mult să te cunosc şi în realitate.

   • Iţi mulţumesc pentru trecerile tale şi dacă ai putut folosi pentru Victor câte ceva din cele ce am scris aş fi foarte bucuroasă.
    Nu, problemele nu mi s-au terminat, din păcate timpul meu este „franjuri”, dar cum din cauza stressului au apărut insomniile, intru în noapte. Am comentat nu preferenţial ci ca răspuns atunci când alţi prieteni virtuali au comentat la mine şi de fiecare dată am făcut-o sub presiunea timpului, dar cu drag şi cu implicare, aşa cum fac acum la tine. Nu mi-am putut permite să răspund la ping-uri sau să am eu iniţiativa atunci când m scris ceva, fiindcă mi-ar fi răpit mult prea mult timp şi mi-ar fi fost absolut imposibil, deşi mi-ar fi făcut plăcere să atrag atenţia că mai scriu şi eu câte ceva pentru micuţi.
    Am intrat pe ambele adrese date. La tine, mi-am spus impresia – cred că ai citit –
    Am citit toate poeziile şi fără să exagerez cu nimic, în opinia mea, dacă raportez la celelaalte poezii participante, meritai mult mai mult decât menţiune.
    Imi amintesc mereu cu plăcere, că la debutul tău ca blogger , blogul meu a fost printre primele vizitate. Din păcate, eu nu am putut să ţin ritmul şi crede-mă, nu ţine de voinţa mea: sunt obligaţii de familie peste care nu pot trece, oricât mi-ar fi de greu şi oricâtă renunţare de sine ar însemna. Cât de mult îmi dopresc să scriu şi să comunic? Cred că mai mult decât îşi doreşte însetatul paharul cu apă. Iţi doresc numai bine, cât mai multe volume sub semnătura ta şi încă o dată îţi mulţumesc pentru treceri.

   • Draga mea, aşa este blogul tău a fost printre primele, dacă nu chiar primul, în care am păşit timidă. 🙂 Şi, pentru asta şi nu numai, are locul lui în inima mea. Îmi pare foarte rău pt. problemele tale şi aş vrea să ştii că, dacă te pot ajuta cu ceva, să nu stai pe gânduri, fie, doar şi dacă ai nevoie să te asculte cineva. Ştiu să ascult. Nu am eu prea multe calităţi, dar asta este cu siguranţă una dintre puţinele. 🙂 Nu, nu am spus că ai comentat preferenţial, nici nu m-am gândit la asta, voiam, doar, să spun că m-am bucurat „revăzându-te”. Cât priveşte poeziile tale, da, i le-am citit şi lui Victor. Cât priveşte poezia mea, am văzut şi am răspuns comentariului tău şi-ţi mulţumesc, din suflet, pentru aprecieri, mă onorează. Nu uita, eu sunt aici, oricând ai nevoie. Cu siguranţă, ai adresa mea de mail. Te pup, cu drag şi-ţi urez numai bine!

 22. Asta zic și eu: faceți-vă un bine și nu-l mai băgați în seamă. Atâta scandal pentru o poezie mediocră…
  Chiar nu merită. Este irecuperabil. Un fel de Vadim Tudor al blogosferei.
  Mai bine să ne gândim la weekendul care urmează. Vom fi cu toții mai câștigați.
  🙂

  • Subscriu, Melami, sa vedeti ce magarie a scris imbecilul ala care s-a atacat ieri ca vezi Doamne, injur uneori, pe blogul lui. OK, ma jigneste pe mine, OK, il jigneste si pe Cristi Dima, dar mai frate, isi bate joc de Aura, retardatul… M-a durut asta, pentru ca pe Aura o indragesc ca pe mama pe care nu mi-o mai amintesc, dar am ales sa nu-i dau replica, sa-l las sa-si roada unghiile in prostia lui. Credeti-ma, e varianta care pe astfel de sociopati ii doare cel mai tare. Daca te prinzi in jocul lor, pierzi timp inutil, te dizolvi in marasmul neomeniei si nu faci altceva decat sa le faci jocul…
   Trageti singuri concluziile 🙂
   PS: Adela, nu mai aproba ineptii, exista spam-ul si trash-ul, descopera-le! 🙂

  • Şi ce ziceai că vei face în week-end, Mel?

 23. M-am abtinut sa raspund comentariilor, nu pentru ca mi-e teama de ceva anume, ci pentru ca nu-mi plac conflictele. Conflictele scot la iveala, in cazul meu, lucruri greu de imaginat, devenind periculos de incisiva si atac foarte dur. Exact asta incerc sa evit pe un blog personal care are alt scop decat acela de a cumula o serie de grafitti prost realizate.
  Tot ce am vrut a fost sa fiu cat se poate de eleganta, incheind orice alte dezbateri pe subiectul dat. Am incercat sa deplasez punctul de atractie spre alta zona de discutii…se pare ca n-am reusit decat sa starnesc obtinerea altor pinguri, pe care nu mi le doream. Deci nu s-a inteles pozitia mea aici si-mi pare rau. Propozitia de la finalul articolului meu era o gluma in contextul dat.
  Cat despre toate celelalte….felicitari, Adela, pentru ca ai obtinut recunoasterea pe care o meritai!!! La mai multe creatii, cel putin la fel de impresionante si inspirate!!!
  Ca o concluzie:
  Cel mai important lucru pe blogosfera e sa impresionam pozitiv si sa fim un exemplu benefic celorlalti.Toata mizeria in care ne-am tarat cu totii nu face nimanui bine. Iar tinerii de „azi” vor percepe ceea ce vad aici ca pe o dimensiune desprinsa perfect din universul in care salasluim fantomatic.

  • Dănuţa, nu te supăra, că nu ai de ce. Şi, aici, e ca în realitate, una caldă, alta rece. Sau una caldă, mai multe reci, pentru că, oricât de „fantomatici” ne-am da, până la urmă, tot ne arătăm adevărata faţă. Tu ştii că am mai discutat asta. Mulţumesc pentru felicitări. 🙂 Te pup.

 24. Adeline, ai butonul magic la-ndemână.
  Așa cum a spus și Teo, folosește-l dacă vrei să-ți (și ne) cruți nervii. 🙂

  • Mel, povestea s-a terminat, oricum. Am simţit că trebuia să scriu acest articol şi am făcut-o, asumându-mi toate consecinţele. Întrucât, am spus că nu voi spama niciun comentariu, nu puteam să dau înapoi. Din punctul meu de vedere, q.e.d. Îmi pare rău pentru nervii voştri. 🙂

 25. Pingback: Drumuri aproape – Ardeu 7 « Cristian Dima

 26. Pingback: Spune “NU” proştilor « Blogul lui Victor

 27. Bravo, așa vă vreau!!! :)))

 28. Pingback: Poveste de vis (15) « Blogul lui Teo Negură

 29. @teonegura: ce am scris eu despre Aura, ce a scris ea la tine pe blog si ce spume faci tu acum ? Ai ales sa nu-mi dai replica ? N-ai ce replici sa-mi dai, Sufletelule. Crezi ca nu mai pot eu de tine ? Mi-am expus opinia, am exemplificat-o aratandu-te pe tine. Daca ai UN SINGUR PUNCT in care crezi ca ai dreptate, esti liber sa mi-l arati si sa-l analizam impreuna. Dupa cum ai observat, eu nu stau sa te injur, nici macar „pitoreste”. Tu vei baga d-astea, poate ani de-a randul de acum incolo, in articole „cu nerv” scrise impotriva unor insensibili imaginari, atatandu-ti vizitatorii cu „ne-a facut fraieri”.
  Tu nu vei intelege niciodata principiul de a lasa „ineptiile” sa apara, alea din perspectiva ta, desigur. De aceea nu vei depasi niciodata un nivel, acela de a urla in „casa ta”.

  • Esqvilyn, în primul rând, îţi urez bun venit pe blogul meu! Păcat, însă, că prima ta vizită s-a vrut a fi continuarea unui război fără miză. Sincer, nu înţeleg rostul acestor confruntări şi nici înverşunarea ta în a le continua. De data aceasta, ţi-am aprobat comentariul, dar, te rog, dacă mai vrei să vii în vizită, nu-mi transforma blogul într-un câmp de bătaie şi jigniri aduse la adresa prietenilor mei. Ok, ţi-ai expus punctul de vedere, ţi l-am înţeles cu toţii, dar hai să ne purtăm ca nişte adulţi inteligenţi. Aşa cum ţi s-a spus, nu-ţi place ceva, nu eşti obligat să citeşti. Crezi că poţi să înţelegi şi punctul meu de vedere? Mulţumesc.

 30. noaptebunacopii, chiar nu stiu ce sa raspund la urarea ta, nu-mi place nici macar sa par fals. Daca eram teonegura iti raspundeam cel putin cu „Iti multumesc, draga mea !” si apoi vorbeam despre un „noi” care lupta impotriva metehnelor lumii din jur.

  Ok, sa presupunem ca e un razboi fara miza. Dar atunci ce miza au injuriile din articolul „La radio” al lui teonegura ? Ce miza au toate injuraturile lui ?
  Ti-as putea cere sa-mi arati ce jigniri nefondate am facut eu la adresa prietenilor lui teonegura. Ce aspecte lipsite de adevar am prezentat eu ? Si apoi ti-as arata ce au scris si prietenii lui teonegura. Dar vei spune ca fac aici un camp de bataie. Putem sa facem acest camp de bataie oriunde vrei tu, atat, sa am si eu dreptul la exprimare. Pentru ca daca participantii la discutie au opinii diferite, atunci fiecare trebuie lasat sa-si expuna argumentele, nu ?

  Sigur ca pot sa inteleg si punctul tau de vedere. teonegura nu poate intelege ca „tortiţa şi tiglazău’ mă-tii de insensibil”, dincolo de orice pitoresc invocat, ramane tot o injuratura de mama. Intr-un final asta trebuie sa se intample, daca nu-ti place vreun blog, sa nu-l mai citesti. Spune-i lui teonegura sa stea linistit, nu-i voi mai comenta vreodata si nici nu ma voi mai referi explicit la el in vreun articol viitor de-al meu. Asta daca nu cumva vrea el sa-mi adreseze ceva, si atunci ii voi raspunde, eu nu refuz dialogul cu ne-prietenii. Chiar si acum, daca se gandeste sa argumenteze ceva in afara de cuvintele lui „de duh” la adresa cretinilor, insensibililor, imbecililor, il astept, in orice spatiu virtual ar vrea el.
  Rationamentul asta merge atunci cand blogul se presupune a fi ceva mic, un fel de casa, ograda, gradina sau cum vrei sa-i mai spui, destinata doar prietenilor sau a celor ce sunt de acord cu proprietarul. Daca proprietarul se vrea a fi lider de opinie, rationamentul pica. Am scris despre asta in majoritatea putinelor mele articole. Adevarul e ca pana si analogia „blog – casa” imi pare subreda atat timp cat blogul e ceva PUBLIC.
  In fine, daca vei parcurge blogosfera prinvind dintr-o perspectiva exterioara, vei observa ca de orice grup ar fi vorba, fie ca sunt sensibili poeti, fie ca sunt panarame ce injura, fie ca sunt bloguri sexuale, fie ca sunt mironosite online, fie ca sunt habotnici, fie ca sunt figuri mondene, asociate cu pitipoancele sau cocalarii, fiecare dintre acele grupuri expune o fata de dorit a lumii si duce lupte intra-grup impotriva laturii urate pe care o vad ei. Sunt si ceva bloguri ce accepta orice opinie contrara, dar sunt putine.
  Sfinti online sunt destui, realitatea e alta, iar mandria e cea mai cameleonica dintre metehne.

  • Dragul meu, tocmai de aceea ţi-am aprobat comentariul, pentru că eu respect dreptul la opinie al fiecăruia, chiar dacă este în contradictoriu cu al meu. Dar, până la un punct. Este nevoie de o limită în toate. În ceea ce mă priveşte, eu consider blogul meu o casă, ogradă, cum vrei tu, cu riscul de a mă pune la zid şi de a mă acuza de „dulcegării”. Atâta vreme cât eu hotărăsc cui deschid uşa, este casa mea virtuală. Eu, după cum s-a văzut, nu am nimic de ascuns: cum sunt în realitate, sunt şi aici. Desigur, este mai uşor să dai lecţii din spatele unui „pseudonim” sau „id”, sau cum vrei tu să spui. Şi nu vreau să te simţi ofensat. În altă ordine de idei, sunt printre cei care-l citesc şi-l plac pe Teo, în ciuda „înjurăturilor” de care te-ai împiedicat tu. Nu, nu folosesc un astfel de limbaj, dar nici nu mă dau mimoză. În acest caz, am fost de acord cu Teo, tu te-ai împiedicat de formă şi nu de fond. Ok, a fost alegerea ta. Dar, mi se pare că faci mai mult decât să-ţi fi exprimat opinia – cu care, la rândul nostru, putem fi de acord sau nu – şi nu în direcţia bună. Eu am înţeles şi ideea pentru care militezi tu şi, în principiu, ai fi putut avea dreptate, dacă ai fi rămas la a-ţi expune punctul de vedere, fără ironii ieftine şi atacuri mai mult sau mai puţin subtile. Tu ai căzut în cealaltă extremă, fără să vreau să spun că Teo este la celălalt pol, faci prea multă paradă de lucruri care nu s-au vrut a fi mai mult decât au fost. Iartă-mă că-ţi spun, dar ai fost superficial în aprecieri şi ai părut doar a căuta un mic scandal. Te-am citit şi pe blogul tău, inclusiv schimbul de replici pe care l-ai avut cu Bogdan Epureanu, referitor la vârsta ta. Pretinzi foarte mult de la ceilalţi, dar eşti dispus să oferi prea puţin. Ori, în viaţă, lucrurile nu stau aşa. Trebuie să existe un echilibru, în special în relaţiile interumane, fie ele şi virtuale. Am mai spus-o şi, cu riscul de a mă repeta, reiau faptul că, până la urmă, oricât am vrea să părem alţii, tot ne vom trăda adevărata „faţă”, la un moment dat. De asemenea, cred că ai putea renunţa la rigiditatea voit afişată în relaţionarea cu ceilalţi. În fond, niciunul dintre noi nu deţinem adevărul absolut şi este dreptul fiecăruia de a se simţi cum doreşte pe blogul lui.
   În încheiere, dacă tu consideri că fac parte dintre cei cu care ai putea sta de vorbă, eşti binevenit, chiar dacă nu-mi vei răspunde: „mulţumesc, draga mea!”. Apropo, ai încercat să şi zâmbeşti din când în când şi să te bucuri de o dulcegărie? Nu doare, să ştii. Dimpotrivă. Cu bine!

 31. noaptebunacopii, doar un lucru vreau sa te intreb, pentru a nu scrie degeaba. Atat timp cat imi raspunzi si faci anumite judecati, cred ca e si dreptul meu de a-ti raspunde. Imi vei lasa comentariile ? „Cu bine!” ala mi-a sunat a „adio”.

  • Nu asta a fost intenţia mea. A fost doar un salut, în sensul că-ţi „doresc bine” sau să ne „auzim cu bine”, dar, în niciun caz „adio”! Ţi-aş fi spus-o direct, fără cosmetizări. Cât priveşte comentariile, atât timp cât ele sunt decente şi nu-mi jignesc prietenii/cititorii, chiar dacă sunt în contradictoriu cu punctele mele de vedere, repet, eşti bine venit! Şi, apropo, mă cheamă Adela, după cum, bănuiesc, ştii deja.

 32. Pingback: Caută-mă tu « Cristian Dima

 33. noaptebunacopii sau Adela, spune-mi cum preferi sa te apelez si o voi face in felul respectiv. E o multumire pentru faptul ca, cel putin pana in momentul de fata, te-ai dovedit a fi deschisa in fata unei discutii argumentate. Eu as alege eu sa te apelez cu „Adela” doar daca as considera ca exista o oarecare apropiere intre noi. Faptul ca mi-ai spus tu numele tau real nu construieste o astfel de apropiere pentru mine, e o chestie specifica voua, prietenilor lui teonegura. Si multor altora pe internet, nu neg asta. Eu am alte criterii, cel putin pentru virtual. Acele criterii imi ofera discernamantul de a vedea ce reprezinta un amour de jour, de exemplu. Pe cand teonegura s-a intretinut amical cu el, apoi s-au injurat si acum sunt de parti opuse. Na, voi ramaneti cu criteriile voastre, eu cu ale mele.
  Dupa ce aceasta discutie argumentata se va sfarsi, asta insemnand atunci cand nici tu, nici eu si nici altcineva ce ar vrea sa se exprime aici nu mai are nimic de zis, eu nu ma voi mai intoarce aici. Ma gandesc ca asa e cel mai bine. Pentru ca sunt slabe sanse ca eu sa-mi schimb parerea ca teonegura sufera de el. Si ar fi un conflict, pentru ca tu esti prietena cu el, iar eu cu el nu putem fi prieteni. Banuiesc ca si tu gandesti la fel.
  Contrar eventualelor asteptari ale tale sau ale lui teonegura, pe mine nu ma intereseaza sa atrag vreun vizitator de-al tau sau de-al lui teonegura la mine pe blog. Mie mi-ar fi la fel de bine si daca as fi absolut singur. Sunt putini despre care consider ca mi-au devenit prieteni in aceasta lume a blogurilor, dar in cazul lor exista lucruri pentru care ii apreciez mai greu de realizat decat laudele reciproce.

  Acum sa-ti raspund la comentariu.
  1. „Este nevoie de o limită în toate.”
  Nu, asta e o generalizare care suna bine, dar nu e adevarata. Asupra oricarui lucru considerat ca fiind „bun” nu se impune o limita. Spre exemplu n-ai putea afirma „Este nevoie de o limita in iubirea mea pentru aproape”, daca tu te definesti ca fiind crestin.
  Mentionez, eu voi face in principal apel la logica. Sper sa nu te deranjeze acest aspect.
  2. „În ceea ce mă priveşte, eu consider blogul meu o casă, ogradă, cum vrei tu”
  Casa e PRIVATA. Daca tu ti-ai pune camere video in casa ta din realitate, ai face un Big Brother din ea. Ai renunta singura la dreptul la intimitate. Si n-ai mai putea spune: „Vai, dar ce a spus ala de m-a vazut la televizor ! M-a barfit, m-a jignit, etc”. Pentru ca tu ai ales sa fie ceva PUBLIC. Eu as considera blogul tau ca fiind „casa ta” daca ar fi ceva privat, disponibil doar prietenilor.
  3. „a mă acuza de “dulcegării””
  Nu am ceva impotriva dulcegariilor, am ceva impotriva dulcegariilor in care emitatorul isi afirma SINGUR nemarginirea sufleteasca. E vorba de o nenorocita de persoana I singular pe care daca o intalnesc extrem de des, imi ridica niste semne de intrebare.
  4. „Eu, după cum s-a văzut, nu am nimic de ascuns: cum sunt în realitate, sunt şi aici.”
  E o discutie foarte mare si filosofica asta, asupra lucrurilor ce definesc omul, ce il reprezinta. Eu pot pune doar intrebarea daca omul e ceea ce se crede el si ce afirma ca e, si deja apar ramificatii. Din punctul meu de vedere, faptul ca te cheama Adela, ai un copil, locuiesti in orasul cutare si-ti plac poeziile nu te defineste exhaustiv. Mai putem adauga altele si sa ne intrebam daca atunci esti definita complet. E o discutie mare, prefer sa sarim peste acest punct, daca imi poti cere sa vorbim despre el altadata.
  5. „Desigur, este mai uşor să dai lecţii din spatele unui “pseudonim” sau “id””
  Este. Vrei sa ne intalnim in realitate si sa ne dam lectii ? Eu cred ca merita sa te intalnesti in realitate doar cu cei pe care-i consideri prieteni.
  6. „Nu, nu folosesc un astfel de limbaj, dar nici nu mă dau mimoză.”
  Ce inseamna ca „m-am dat mimoza”. Nici eu nu folosesc in general un limbaj obscen. Lui teonegura i-am spus ca nu i se potriveste lui, un mare balon plin cu iubire autodeclarata si mangaiata in laudele in serie cu prietenii lui, un astfel de limbaj.
  7. ” tu te-ai împiedicat de formă şi nu de fond.”
  Care-i forma si care-i fondul ? Defineste-le !
  8. „fără ironii ieftine şi atacuri mai mult sau mai puţin subtile”
  N-am niciun regret in aceasta privinta. Eu NU sunt prieten cu teonegura. Iar daca invoci o atitudine crestina, el face oricum mai rau atunci cand injura insensibilii, cretinii si imbecilii cu care se lupta el pe blog la el. Dar acolo trebuie sa privim dincolo de cuvinte, nu ? Sa nu ne impiedicam de ele. Sa ne impiedicam de ironiile mele.
  9. „faci prea multă paradă de lucruri care nu s-au vrut a fi mai mult decât au fost”
  Da ? CARE lucruri, CE au fost ?
  10. „Iartă-mă că-ţi spun, dar ai fost superficial în aprecieri şi ai părut doar a căuta un mic scandal.”
  Stiam ca exista sanse mari sa iasa scandal. Si ce daca ? A avut teonegura ocazia sa vorbeasca direct cu un „insensibil”. 2-3 comentarii, atat a rezistat.
  Cat despre aprecieri, in CARE am fost superficial ?
  11. „Pretinzi foarte mult de la ceilalţi, dar eşti dispus să oferi prea puţin.”
  Asta e o afirmatie grea. Solicit neaparat raspuns la ea. CE ANUME am pretins eu, dar NU am oferit ?
  12. „oricât am vrea să părem alţii, tot ne vom trăda adevărata “faţă”, la un moment dat. ”
  Da, poate ca asa e. Sau oamenii fad diferite fete, in functie de cea pe care le-o releva cel pe care il judeca. De multe ori e o perspectiva subiectiva, nu sunt multi cei ce cauta sa priveasca obiectiv, logic.
  13. „cred că ai putea renunţa la rigiditatea voit afişată în relaţionarea cu ceilalţi”
  Dupa cum spuneam, e alegerea mea, criteriile mele, filtrul meu.
  14. „este dreptul fiecăruia de a se simţi cum doreşte pe blogul lui”
  Asa este, e dreptul fiecaruia de a se simti cum doreste pe blogul lui. Dar nimeni nu are dreptul de a pretinde ca ceea ce scrie reprezinta adevarul, atat timp cat nu lasa orice opinie, oricat de opusa, sa fie exprimata. Daca nu se poate simti cum doreste cat timp scrierile lui sunt PUBLICE, atunci sa-si faca blogul privat. La laude e deschis, nu ?
  15. „dacă tu consideri că fac parte dintre cei cu care ai putea sta de vorbă”
  Nu pot face astfel de consideratii doar dupa cateva mesaje schimbate intre noi. Ar trebui sa te observ in timp, sa vad cum reactionezi la opinii contrare, in situatii tensionate, cum raspunzi, cum argumentezi, … Pentru mine cei care isi considera blogul PUBLIC „casa lor” sunt incuiati, deci probabil ca nu ne-am intelege prea bine.
  16. „Apropo, ai încercat să şi zâmbeşti din când în când şi să te bucuri de o dulcegărie?”
  Asta e o intrebare ce scoate in evidenta un sentiment de mila a ta fata de mine. Stai linistita, mai zambesc si eu din cand in cand. Sau doar prietenul tau, teonegura are INCREDIBILA INDRAZNEALA de a zambi ? Bine, el si cu prietenii lui. Restul lumii nu zambeste, insensibilii zambesc fals, bla bla … suferinta mare. Asta e si articolul ala, se da el in stamba, se afiseaza pe el ca fiind catargul Titanicului.

  La revedere si noapte buna ! Iti voi raspunde maine la ceea ce imi vei scrie, daca imi vei scrie pana atunci. Daca nu voi avea timp maine sa-ti raspund, iti voi raspunde in alta zi. De asemenea, nici eu nu am pretentia sa-mi raspunzi imediat.

 34. Pingback: Efectul televiziunii asupra mintii umane | Redsky2010's Blog

 35. Pai … mai intentionezi sa-mi raspunzi aici ?

 36. Nu-i nimic, nu trebuie sa-ti ceri scuze. Cand vei avea timp va fi bine. Atat, sa ma anunti cand nu mai intentionezi sa raspunzi.

 37. Pingback: Expoziţie cu invenţiile lui Da Vinci la Londra | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

 38. arhanghelul

  ah, ce probleme complicate au unii. a scris unu’, nu conteaza care, o poezie, dupa parerea mea proasta, si dati toti din gura ca dusii cu vaca in livada. nu mai dormiti, va zvarcoliti de nedreptatea facuta poemului. sau poetului. who gives a rat’s ass? sau nu sunt suficient de artista ca sa vad nodul conflictului. ma duc la scoala de poeti sa ma educ.
  oricum, nu am mai ras de multa vreme cat am ras cu aceasta ocazie, repet, nefericita. iata un paradox. am ras de nefericirea voastra. mai plagiati-va, ca o faceti bine.

 39. arhanghelul

  Registrul?
  Care registru?
  Sa nu ne temem de cuvinte. Pai nu?

  • Draga mea (din cuvintele tale „… sau nu sunt suficient de artista…”, am dedus că eşti „draga”), dacă emiţi pretenţia să fim transparenţi în discuţii, poate ar trebui să începem prin a te prezenta. Din câte vezi, tu ştii cu cine vorbeşti. Altfel, mi-ar face plăcere să stăm de vorbă.

 40. Pingback: Expoziţie cu invenţiile lui Da Vinci la Londra | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s