Vă încumetaţi…


UPDATE: Cu ajutorul Găbiţei, al lui Zakq, al Dănuţei şi al lui Victor, cuvintele propuse sunt cele de mai jos. La comentarii, le găsiţi şi explicaţiile.

la spânzurătoare?

1. D IF O S F O P I R I D I N N U C L E O T I D P I R O F O S F A T A Z Ă

2. S U P E R C A L I F R A G I L I S T I C

De când nu aţi mai jucat spânzurătoarea? Ghiciţi cuvintele! Sunt în limba română. Haideţi la joacă, dragilor!

61 comentarii

Din categoria diverse, mobilizarea la joacă

61 de răspunsuri la „Vă încumetaţi…

 1. Pingback: Vă încumetaţi… - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Pot să dau cu gugăl? 😀

 3. Presimt că e un termen ştiinţific. Medical sau chimic, cel mai probabil. Şi cum jucăm? Cum funcţionează?

 4. Mă tentează jocul, dar suntem obosiți, azi știi că am lansat NOUL nostru site! Îmi plăcea și cel vechi, dar e bine sa schimbi interfețele uneori, trebuie un rebranding și pentru siturile celor care le fac frumoase pentru alții. Abia aștept să fie gata și al vostru, m-ai făcut curioasă în legătură cu activitatea voartă în publicitate.
  O duminică frumoasă! 🙂

  • Merci la fel, draga mea. Nu-i nimic, te aştept mâine, că nu cred că se va închide în noaptea asta. 🙂
   Da, am văzut site-ul. Este foarte fain.

   • Hopa… Te lansezi în publicitate?

   • Nup. Sunt în publicitate de vreo 7 ani şi ceva. Acum site-ul nostru este în reconstrucţie. Îl facem mai comercial, să fie în pas cu tendinţele. 🙂

   • Habar nu aveam. Şi nu ai pus şi tu un link pe-aici? Sau ai dar nu l-am văzut eu până acum?

   • Am avut şi am, dar nu l-am promovat, pentru că, ţi-am spus, suntem în reconstrucţii. O să atrag atenţia asupra lui, când va fi gata. 🙂 De lansat, vreau să mă lansez în comerţ on line. O să dau de ştire şi despre asta, la momentul potrivit. 🙂

   • E link-ul ăla către Aquarell?

   • 🙂 L-ai şi accesat, nu? Da.

   • Da, l-am accesat. :)Dar e la naiba în praznic. Fac febră la deget cât trebuie să scrollez… Ceea ce înseamnă că ai nevoie de o temă cu două sidebars, draga mea. Sau măcar una cu o singură bară dar cu scris mai mărunt.

   • Măi, este în lucru. Şi, oricum, nu eu mă ocup de el.

   • Mă refeream la blogul tău, nu la site. Site-ul se prezintă foarte bine atât cât e făcut din el. Dar ziceam că lin-ul către el de-aici din blog e foarte departe în josul paginii pentru că ai un sidebar foarte lung la blog. Şi-ar trebui ori o temă de blog cu două bare laterale, ca să împarţi informaţia de pe actuala bară în două, ori o temă în care pe bara laterală să scrie mai mărunt ca să se mai scurteze, ori ceva cunoştinţe în html ca să modifici scrisul manual deşi asta nu e tocmai o soluţie pentru că bănuiesc că sunt trecute la legături. Mă rog, dacă eşti mulţumită cu ce ai acum, nu mă băga în seamă. Am obiceiul să devin sâcâitor când vine vorba de design grafic. Deformare profesională. 🙂

   • Aaaa! Nu, ai dreptate! Dar, din păcate, nu am găsit nicio temă care să mă satisfacă pe deplin (ups, cum sună asta! :”> )
    Nu, nu sunt mulţumită cu ce am acum, dar… Va trebui, probabil, să-mi cumpăr un domeniu, la un moment dat. WordPress-ul free nu este foarte ofertant, din câte ştii. Cunoştinţe în html, nu am, din păcate. Aşa că… mă descurc cu ce am la îndemână, pentru moment. 🙂

   • Nu, wordpress.com nu e foarte satisfăcător 😉 dar am învăţat să convieţuiesc cu el. Probabil că şi eu voi trece la un moment dat la un domeniu privat atunci când voi avea pretenţii mai mari.
    Şi mi-am mai amintit ceva. Înainte să dispar ca măgarul în ceaţă, tu ţi-ai lansat cartea de poezii şi ziceam că vreau şi eu o copie. Încă o vreau. Cum procedăm?

   • Măi, de lansat, încă nu am lansat-o. Din păcate. Sper să se întâmple şi asta. Am publicat-o şi o ţin la naftalină. 😦 . Păi, nu ştiu, spune-mi tu, cum ţi-o pot trimite. 🙂

   • Păi de trimis nu ar fi o problemă, bănuiesc. Cum o plătesc ar putea fi o problemă. 🙂 Mai precis, ce modalităţi de plată şi ce valute accepţi?

   • Sigur, asta e marea problemă. 🙂 Hai că o să vorbim pe mail, mâine, ok?

   • 🙂 Ok. Noapte bună.

 5. 🙂 Păi tot aştept să publice Călin rezultatele ca să postez, să mă laud. 😀 La 13:30 fix eram pe locul 1. Sper să fi fost şi Călin pe fază. Apropo, felicitări, şi tu ai obţinut nişte voturi frumuşele.

 6. Pingback: Tu unde te incadrezi? « Gabriela Elena

 7. Musai sa aiba un A in ele!

 8. e

  eu vreau sa joc… de fapt vreau sa stiu

  • Pentru care dintre cuvinte, zakq? Eu tocmai citeam despre jantele tale. 🙂

   • Pentru amandoua. Le iau la pachet!

    Hi, hi. Citeste si invata din incercarile altora! Parerea mea este ca nu merita, in Ro, jante de aliaj. Prea mare bataia de cap pentru „arata bine”.

   • Ok. 🙂 O să-l întreb pe soţul meu şi-ţi voi spune ce jante avem noi la masină. 🙂 Chiar dacă nu te interesează. 😀 Ştiu doar, că, numai după un an, jantele originale, nemţeşti, au început să se exfolieze. A fost o adevărată piatră de încercare să le schimbăm pe garanţie. Au încercat ăia de la Porche să ne ameţească, dar nu le-a mers, că, na nu se întâlnise hoţul cu prostul! 🙂

 9. Pingback: Basm sapienţial | Ioan Usca

 10. Cred că terminăm spănzurătoarea asta de Crăciun!
  De ce nu începem cu una simplă, dintr-un singur cuvânt? Zic și eu așa… 😀

  • Mel, primul cuvânt este din domeniul tău. 🙂
   Iar al doilea cuvânt este simplu, vei vedea. Şi sunt cuvinte ofertante din punct de vedere al diversităţii literelor şi chiar al repetabilităţii lor.
   Şi, apoi, dacă tot ne spânzurăm, să o facem cu graţie, nu? 😀

 11. A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K…. Ok, glumesc. 🙂
  O, S, P, T şi I.

 12. Doamne fere! La cuvantul asta ma vad atarnad de sfoara, clar! Baga un sternocleidomastoidian ca mere mai repede cu ghicitul…;)

 13. Gata, ştiu cuvântul. Nu mai are nici un farmec să continuu. Joc la al doilea: P şi E ca să completăm prefixul super şiiiiiii… G. 🙂

 14. Supercalifragilistic, na! Ups!!!!!

 15. Iar la primu’ e „taf, rili taf”, n-am vazut asa ceva!!!!

 16. Dacă tot dăm soluţiile: Difosfopiridinnucleotidpirofosfatază. Sper că mi l-am amintit bine.
  Apropo, dacă vrei o spânzurătoare neverending, pune denumirea ştiinţifică a titinei. 🙂
  Ce înseamnă al doilea cuvânt?

  • Bravooooo!!!!!! Da, acesta este cuvântul: DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZĂ, cel mai lung cuvânt din limba română – are 36 de litere – şi este un termen medical ce denumeşte o enzimă (proteină).
   Supercaligragilistic, este de fapt, la bază, un cuvânt al limbii engleze – SUPERCALIFRAGILITICEXPIALIDOCIUS, care are 34 de litere, titlu unui cântec din musicalul Mary Poppins.
   În limba română, a fost preluat SUPERCALIFRAGILISTIC şi, din câte ştiu eu, este folosit şi în lecţiile de dicţie. Se foloseşte, uneori, cu sensul de extraordinar, ciudat, fantastic.

 17. injineru'

  ce repede v-aţi mişcat:( acum m-am trezit şi eu:)
  data viitoare o să încerc să fiu pe fază:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s