Aşa grăit-a Zarathustra!


Păi, da, ce vă uitaţi câş? Cu voi vorbesc. Nu este el înţeleptul ce a pogorât de pe ape, pentru a mântui poporul? El şi armata lui  de arhalmelenemilivideni? Nu  trec ei prin foc şi sabie, nu se agaţă ei cu ghearele şi cu dinţii de scaune, nu se sacrifică ei, zi de zi, pentru binele, prosperitatea şi fericirea acestei ţări şi ale poporului său? Voi credeţi că este uşor să dai cu coasa, să faci vânzări anterioare, să ai succesuri europene, unde să te lupţi până la epuizare, pentru legalizarea drogurilor uşoare, să concesionezi terenuri pentru 99 de ani, pe doi lei, să porţi pe umeri chaneluri şi pe braţe vuitoane? Aţi pus voi, o dată, măcar, în viaţa voastră o bordură sau aţi dat cu bidineaua pe asfalt să trageţi dungi albe, aţi făcut voi, vreodată, branduri de ţară sau aţi scris cu oi pe dealuri? Sau aţi construit vreo sală de sport la Găgăuţii din Deal? Ştiţi cum e să număraţi voturi în baze de numeraţie după formule complicate? Aveţi voi credite de milioane de euro? Ştiţi voi cum este să stai cuminte în bancă, cu mâinile la spate?

Ei, bine, când veţi face  măcar 25% din toate astea, veţi avea dreptul să vorbiţi. Până atunci, ciocul mic, că nu sunteţi voi la putere şi nu mai muşcaţi mâna care vă loveşte păstoreşte!

26 comentarii

Din categoria întrebări şi răspunsuri, gânduri

26 de răspunsuri la „Aşa grăit-a Zarathustra!

 1. Te poți înscrie la un concurs de poezie! Citește la mine!

  • Mulţumesc pentru invitaţie, Gina. Trebuie să revin în Bucureşti – sunt plecată, acum – şi mă cam chinui cu o conexiune mobilă de internet, de la Romtelecom – o să-i fac eu cu ou şi cu oţet într-un post. :=)

 2. Pingback: Lasă-ţi lumea ta uitată « Cristian Dima

 3. „[…]să trageţi dungi albe,[…]” Pe nas?

 4. Marian

  N’a grait rau caracterul asta al tau Adela! Munca de „raspundere” e munca de „raspundere.” Complicat al naibi! De unde spui ca vine individul???!!!
  Te pup- Marian

 5. E buna Udrea?
  Cu ce se mai ocupa „draga Stolo”?

 6. Pingback: Geografie şi turism | Ioan Usca

 7. Excelent pamflet! Ai surpins esențialul în doar câteva rânduri. Mi-a mers la suflet. Chiar dacă aș avea ceva de adăugat, n-are rost: aș strica perfecțiunea acestei mici perle. Felicitări!

 8. Profetul parca-si canta imnurile Gatha prin Iran…
  Sa-i trimitem acolo? 😆

  Felicitari Adela pentru articol!

 9. Pingback: Cele şapte arte ale sufletului « Cristian Dima

 10. Pingback: Recordul | Ioan Usca

 11. Pingback: Poveste de vis (11) « Blogul lui Teo Negură

 12. Pingback: Silavaracald » Exist

 13. Costica

  Cand pomul de soi, odata falnic si viguros, a inceput sa fie napadit de lastari lacomi, uscaturi, larve si omizi, numai foarfeca, ferastraul, actionate de o mana ferma il mai poate salva. In rest, orice deplangere, orice forma de revolta verbala la adresa acestor paraziti, nu curata pomul. E trist, timpul trece, pomul se subrezeste si mana aceea ferma nu mai apare!

  • Nu sunt de acord că „orice deplangere, orice forma de revolta verbala la adresa acestor paraziti, nu curata pomul.” Cuvântul este o armă la fel de tăioasă ca oricare alta. Nu putem sta şi înghiţi, pur şi simplu.

 14. Pingback: Funny Halloween! « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s