Mă declar vinovată: m-am născut în România!


Mea culpa:
Mult iubite Domnule Preşedinte băsescu, Onorabile Domn Prim Ministru boc, Stimabili Guvernanţi: udrea, berceanu, videanu, blaga şi alţi Onorabili Guvernanţi, recunosc, spăşită, că sunt vinovată: m-am născut în România. Mai mult decât atât, în nemernicia mea incalificabilă, am ales să trăiesc aici, să muncesc aici, să nasc aici şi, până în acest moment, cel puţin, să-mi cresc copilul aici! Mă declar vinovată, tovarăşi!

19 comentarii

Din categoria ţară

19 răspunsuri la „Mă declar vinovată: m-am născut în România!

 1. Tovarasi,bine zis…Si eu vroiam sa scriu despre asta dupa ce m-am uitat la Sinteza zilei mai devreme dar momentan nu am gasit cuvintele necesare.Nu mai exista libertate,niciodata n-am avut liberate deplina,desi Dumnezeu a lasat omului dreptul de a decide si de a alege ce vrea sa faca,noi singuri ne-am alterat existenta.
  Cu riscul de a ma repeta,las si la tine un clip.De fiecare data cand ma uit la el imi pare tot mai rau ca m-am nascut aici.Dar cum am spus si in cateva versuri,nu tara e bolnava,doar oamenii din ea…

 2. Pingback: Scrisoare către pinguitori « Link-Ping

 3. Pingback: URMELE PAȘILOR TĂI «

 4. Pingback: Poezie autistă – Sange balcanic (87) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

 5. Pingback: Disfuncţionalităţi « Ioan Usca

 6. dmd

  Adela,eu ma tin departe de politica pentru ca ma enervez prea rau si asta imi mai trebuie…Sunt apartinic si nu sunt fan Basescu sau alt ‘escu.Te inteleg si chiar incerc sa te simt,cum simt poporul acesta care mereu a meritata o soarta mai buna.Totusi,cu modestie si sfiala iti spun ca eu nu ma simt vinovat ca m-am nascut in Romania,ca m-am intors si am ramas aici,ca am copii aici si ca traiesc aici.Poate nu voi mai traii aici,dar Romania nu are nici o vina(si nici eu,desigur)ca a fost si este condusa de dobitoci cu aere de stapani, de altfel incapabili sa conduca o bicicleta pe un velodrom(am facut ciclism).Problema trebuie pusa sa le fie lor rusine ca s-au nascut in Romania ca au luat puterea in tara asta si isi bat joc de ea, macar ca nu se simt prosti.Pentru o mana de oameni defectuosi, nu se poate simtii un popor vinovat, decat poate ca i-a ales.Scuza-ma ca am o parere oarecum diferita.Cu bine.

  • Nu, Dane, nu e diferită. Mesajul meu era doar o ironie la adresa specimenelor astea care, sunt sigură, că, în marele lor tupeu, consideră că noi suntem vinovaţi de tot ce se întâmplă în ţara asta (bine, parţial au dreptate, pentru că o maaaaare parte dintre români i-au votat cu două mâini, deşi impotenţa, tupeul, hoţia, nesimţirea lor sunt evidente de foarte multă vreme). Nici eu nu sunt fan vreun partid. Sunt doar român în România anului 2010. Şi tot ce se întâmplă nu mă lasă indiferentă. Atât tot. Mulţumesc pentru vizită şi-ţi doresc numai bine şi ţie!

 7. Iti inteleg revolta,
  Dar ai ales sa traiesti!

 8. Diana Alzner

  Vinovaţi sunt aceia care săreau până ieri să facă poze cu el prin parcuri, care au votat cu ochii lipiţi şi conştiinţa adormită!

 9. Argumentul lui Radulescu Motru te va convinge si mai tare de ce ar trebui sa ne para rau…
  “Neamul românesc a avut în trecut eroi şi martiri. Dar ce folos a tras el din pildele date de aceşti eroi şi martiri? Nici un folos. A continuat viaţa plecată de mai înainte. Pildele eroilor şi ale martirilor nu s-au altoit pe sufletul său, pentru ca să dea roadele aşteptate. Eroii şi martirii i-au rămas de poveste, nu de îndemn la faptă…”
  CAre ne sunt oare şansele de a fi şi noi altfel?

  • Asta mă tot întreb şi eu. Uneori, gândesc că suntem blestemaţi sau că am fost programaţi – de cine?! – pentru autodistrugere. Nu mai ştiu. Caut răspunsuri… şi caut…. şi caut….
   Bine ai venit, încântată de cunoştinţă.

 10. Bun apelativul, „tovarasi”, excelent. Subscriu vinei tale, ma fac si eu partas ei…

 11. Eu te inteleg cel mai bine! 😦 Subscriu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s